Rio de Janeiro, Feliz Natal and a big, big thank you!


Hier is ie dan, alweer de laatste blog van onze rondreis. Direct na aankomst in Ushuaia zijn we vertrokken richting Rio. Eerst mochten we, om na de luxe terug te keren in het leven van de backpackers, in Buenos Aires overnachten op het vliegveld om de volgende ochtend door te vliegen naar Rio. Zo makkelijk als we deze reis zijn geworden ploffen we in de hal neer en slapen we (met name sha!?) een paar uur op de grond. Blijkbaar kunnen we tegenwoordig overal chillen! De volgende ochtend na het volgende vliegtuig staan we dan ineens met 30 graden in Rio! Even wat anders dan de sneeuw met pinguins. 
Per bus reizen we af naar ons al eerder geboekte logeeradres. We hebben bij gebrek aan andere goedkope opties via airbnb een boeking gemaakt voor een kamer bij iemand in huis. Inderdaad, we gaan dus een weekje logeren. Onze host heet Ricardo, is 50 jaar, heeft vorig jaar zijn baan in de IT opgezegd en probeert nu zijn geld te verdienen als muziekleraar. Daarnaast verhuurd hij dus om wat bij te verdienen een van zijn slaapkamers aan bezoekende backpackers. 
De slaapkamer is te klein, de bedden zijn verschrikkelijk maar de flat staat op de perfecte locatie midden in de wijk Ipanama op nog geen 3 minuten lopen van het strand. Daarbij blijkt Ricardo een erg leuke vent te zijn en krijgen we onverwacht veel muziekles doordat hij zijn lessen in de woonkamer geeft welke grenst aan onze slaapkamer. Prima 'thuis' voor onze laatste week. 

Tijdens onze volle week Rio doen we eigenlijk heel weinig. De echte reislust is op en we genieten dan ook vooral van Ipanama en Copacabana beach! Ondanks dat het regenseizoen is hebben we maar een enkele bui gehad maar is het helaas de eerste helft van de week vooral bewolkt. De tweede helft van de week hebben we wel volop zon. 
Uiteraard hebben we naast het zonnen en kijken naar de string bikinis met (soms) prachtige braziliaanse billen ook nog het een en ander uitgevoerd. Zo hebben we een middag rondgefietst langs de stranden, zijn we een middagje per metro naar het stadscentrum geweest en hebben we geprobeerd het bekende christus beeld te bezoeken (helaas het was bewolkt dus we zagen niks!). Het actiefste wat we hebben uitgevoerd is 2 maal 5 km hardlopen langs Copacabana beach. Noujah, een poging tot hardlopen... Het is meer een tempo van snelwandelen met teveel zweten, blijkbaar zijn het gewicht en de conditie niet meer wat ze 3 maand geleden waren! Het 's avonds met een cocktail en een biertje naar de zonsondergang kijken op Ipanama beach gaat ons dan ook beter af.

Van kerstmis hebben we weinig meegekregen. Naast een verdwaalde kerstboom (waaronder dan weer wel de grootste drijvende ter wereld) en een vuilniskerstman op het strand is dit in Brazilie vooral een familiefeest. Eigenlijk net als bij ons thuis zoeken de mensen elkaar op met als verschil dat zij met de hele familie de hele dag naar het strand gaan en wij in de woonkamer spelletjes spelen.  
Wel hebben we tijdens kerstnacht een katholieke mis bezocht. Een erg indrukwekkende, leerzame en leuke ervaring. Met als hoogtepunten een geweldig koor, het massaal met iedereen klappen voor het figuranten babytje jezus en als afsluiting het elkaar wensen/feliciteren/knuffelen van een prettig kerstfeest (waarbij ook gewoon deze 2 verdwaalde backpackers aan de beurt kwamen). 
Na het op het strand doorbrengen van kerst hebben we op eerste kerstdag samen gegeten bij een van de strandtenten op copacabana beach. Een keer wat anders tijdens kerst. 

Naast al deze dingen stond onze laatste week ook in het teken van terug en vooruit kijken. De reis was geweldig en heeft ons meer gebracht dan we ooit konden dromen. Maar, je weet pas wat je mist als het er niet is en tijdens deze week kregen we ook steeds meer zin om naar huis te gaan. We hebben zin om familie en vrienden weer te zien, op naar home sweet home! 

-------------------- ---------------------- ------------------------

En toen was het 30 december 2013, is Kay alweer naar de voetbal en heb ik de eer om onze laatste blog online te gooien. Nog een nacht slapen en dan breekt de laatste dag aan voor een van voor ons bijzonder jaar. Een jaar van geluk, reizen, familie en vrienden. Ontzettend dankbaar zijn we voor alles wat we dit jaar hebben mogen doen, met daarin die droomreis, die ons zoveel meer heeft gebracht dan we ook maar ooit hadden durven dromen. We hebben genoten van alles, de lieve mensen, de fantastische natuur, de vrijheid, de levensstijl en van elkaar. We kregen de kans om van een afstand op ons 'leventje' thuis terug te kijken. Ons mooie leventje, met een ontzettend lieve familie, heerlijke vrienden en vriendinnen en een heel fijn nieuw huis. 

Lieve allemaal, heel erg bedankt voor de lieve en leuke berichten, voor het volgen van de blog, voor het 'meereizen', voor de reacties op facebook, de appjes die gestuurd werden, jullie lieten ons eens en meer beseffen dat we zoveel hebben om voor thuis te komen. Bedankt! Bedankt! Bedankt! En nu genieten we gewoon weer verder, van jullie, van een eigen huis, van een kast voor kleren, van iedere dag een schone handdoek, van een warme douche & van herinneringen die we nooit maar dan ook nooit zullen vergeten. 
We hebben genoten!





























3 reacties:

  1. Lieve Sharon en Kay, de vele verslagen, foto's filmpjes en berichten, wij hebben ook genoten van jullie reis en zijn dankbaar dat jullie er zoveel aan gedaan hebben om te laten waar en hoe
    jullie reis is verlopen. Nu weer thuis met veel mooie herinneringen !! Wij zijn blij dat jullie weer
    thuis zijn.!!!! Nu genieten van jullie nieuwe plekkie in Ommen !!! x mam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Love your blog!
    You’ve got a new fan.

    Have a nice day.

    xoxo
    Kelly

    http://www.we-heart-fashion.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. This looks so good! I love it!!
    I'm your new follower on Bloglovin! Hope you'll follow me back! ♥

    xx
    Nathalie

    http://www.nathalie-kemna.nl

    BeantwoordenVerwijderen